Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeJubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen

  Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen

  woensdag 17 april 2024

  Janneke Brinkman-Salentijn viert haar 30-jarig jubileum als illustrator met de expositie ‘Pluk de dag’ in Kasteel Arcen. Ze is één van de bekendste illustratoren van Nederland en staat bekend om haar kleurrijke botanische tekeningen. Haar werk is bij het grote publiek ook bekend van de toepassing op onder meer servies, agenda’s, kalenders en van haar columns in Max Magazine en Margriet. De expositie is dit jaar te bezoeken vanaf woensdag 1 mei in Kasteeltuinen Arcen.

  Bloemrijke match
  De bekende illustrator koos voor Kasteeltuinen Arcen als locatie voor haar jubileumexpositie omdat ze het park om haar bloemrijke karakter zeer toepasselijk vindt. Het kasteel in het bijzonder door onder andere de verse bloemwerken die het park er wekelijks verzorgt. De expositie, op de tweede etage van het kasteel, toont een overzicht van Jannekes mooiste werken van de afgelopen 30 jaar, zo’n 150 stuks, inclusief recent werk. “Hopelijk biedt deze tentoonstelling bezoekers de gelegenheid om te genieten van al het mooie en kwetsbare dat de natuur te bieden heeft”, aldus Janneke Brinkman-Salentijn.

  Opening expositie ‘Pluk de dag’
  De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 11 mei voor genodigden. Janneke is op Moederdag, zondag 12 mei, zelf aanwezig voor signeersessies en om extra uitleg te geven over het werk voor alle bezoekers van Kasteeltuinen Arcen. In het park is er op deze dag ook traditiegetrouw ‘Moederdag Hoedendag’ in samenwerking met Hoed van ’t Hof. Dit jaar is dit evenement verweven met de 20e hoedenwedstrijd van de Nederlandse Hoedenvereniging, waarvan het thema ook ‘Pluk de dag’ is. Janneke Brinkman-Salentijn is jurylid bij de hoedenwedstrijd en zo komen beide aangelegenheden mooi samen.

  Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken