Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKleurrijke start tuinseizoen

  Kleurrijke start tuinseizoen

  woensdag 20 maart 2024

  De vogeltjes fluiten, de eerste citroenvlinders zijn gespot, de tulpen komen omhoog, de ooievaars zitten op hun nest, bloesem siert de bomen en er is frisgroen blad te zien. Het is volop voorjaar en dat is goed nieuws voor ons. Na de wintersluiting openen we de poorten namelijk weer op donderdag 28 maart. Een tuinseizoen dat kleurrijk start door de reactie van de natuur op de zonnige weersomstandigheden na een natte periode.

  Bollen, bloemen en bloesem
  Er werd gezegd dat de natuur iets voorloopt, maar de natuur laat zich pas richting de opening van het park in volle glorie zien. Het Lommerrijk, een tuingedeelte in het park, is momenteel een bloemenzee van onder andere narcissen, sneeuwklokjes en kievitsbloemen. Meer bloemenpracht is er in de vorm van tienduizenden tulpen die op springen staan en vrolijk gekleurde viooltjes. Kleur is uiteraard ook te vinden bij bomen, zoals geurende bloesem en magnoliaknoppen die ieder moment openbloeien.

  Rapportcijfer van recordaantal bezoekers
  We ontvingen vorig jaar 188.000 bezoekers. Zij beoordeelden de tuinen van het park gemiddeld met een flinke 9. In de reacties omschreef men het park als mooi, rustgevend, koninklijk, goed onderhouden, verrassend en natuurlijk. “Mijn verwachtingen zijn ver overtroffen. Het kasteel en de tuinen; de diversiteit, inrichting en geheimzinnigheid. Alles bij elkaar prachtig en sfeervol, de liefde voor de natuur spat ervan af”, aldus een Kasteeltuinen Arcen-bezoeker. Het is dan ook niet geheel verrassend dat duizenden bezoekers jaarlijks een seizoenkaart kopen.

  Nieuw: oog in oog met de Hertogen van Gelre
  De bezoekers van het park zien het kasteel als toegevoegde waarde voor hun dagje uit in Kasteeltuinen Arcen. Op de Bel-etage beleven ze de geschiedenis. Deze etage is ingericht als een bewoond kasteel op basis van de interieurmodes uit de bouwgeschiedenis. Tot op heden ontbraken echter de familieportretten van de Hertogen van Gelre; de bouwheren van het kasteel. Hiervoor is een bezoek aan een nazaat van de familie gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat bezoekers van Kasteeltuinen Arcen vanaf 28 maart oog in oog staan met de Hertogen van Gelre.

  Kleurrijke start tuinseizoen
  Zoeken