Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Lommerrijk

  Lommerrijk betekent letterlijk ‘schaduwrijk’. In de schaduw van bijzondere boomsoorten staat een breed sortiment schaduwplanten. Het Lommerrijk heeft door de beeklopen en watervalletjes een zeer natuurlijke uitstraling. Iedere plek in de tuin biedt weer een ander doorzicht.

  Het voorjaarsaspect is vooral geweldig in het Lommerrijk door het frisse groen en de vele bloemen in ondergroei. Later in het seizoen overheerst de schaduw van de bomen, dan geeft de lommerrijke uitstraling een zeer behaaglijk gevoel.

  Aaiweide

  De Aaiweide werd in 2017 toegevoegd en al gauw namen Nubische geiten, dwerggeiten en Vlaamse reuzen hun intrek. Deze aaiweide verbindt het Lommerrijk met de Bergtuin waar u kunt genieten van een hapje en drankje in het Bergpaviljoen of kinderen naar hartelust kunnen ravotten aan het speelstrand. De Aaiweide is toegankelijk voor jong en oud. Ook zijn er voerstations aanwezig waardoor u de dieren zelf kunt voeren en aaien.

  In 2025 komt er op de plek van de Aaiweide een geheel nieuwe tuin. Dierenwelzijn staat bij ons altijd voorop, daarom verhuizen alle dieren uit de Aaiweide een voor een naar een ander geschikt thuis. De geitjes Bibi, Finn en Ralph hebben al een nieuw thuis gevonden in een ruim weiland bij een liefdevol gezin.

  Aaiweide

  Kijkje in Lommerrijk

  Afscheid van de flamingo's

  Sinds 2010 waren Europese flamingo’s (Phoenicopterus rosues) woonachtig in Arcen. In 2014 werd er een nieuwe groep gehuisvest aan de rand van de grote vijver bij het Lommerrijk. Deze vogels gedijen het beste in en grote groep. Huisvesting van een grote kolonie ligt echter niet voor de hand binnen ons park. Daarom is besloten om de laatste flamingo’s te schenken aan Gaia ZOO in Kerkrade. Het nieuwe leefgebied van de flamingo’s is een volière met een oppervlakte van maar liefst 3.000m2 en bestaat uit een groen en gevarieerd, waterrijk gebied. Dit biedt deze kolonievogels alle ruimte om hun natuurlijke, soorteigen gedrag te vertonen. We denken hiermee het dierenwelzijn te verbeteren voor onze flamingo’s.

  Zoeken