Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKunstenaars aan het werk in de tuinen en kasteel

  Kunstenaars aan het werk in de tuinen en kasteel

  donderdag 1 juli 2021

  Tijdens het weekend van 24 en 25 juli is Kasteeltuinen Arcen een weekend lang open atelier. Na een jaar afwezigheid vanwege coronamaatregelen, is het dit jaar weer mogelijk om dit evenement te organiseren. Er zijn dan meer dan 30 kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Onder andere schilders, tekenaars, beeldhouwers, edelsmeden en kunstenaars die werken met glas, staal, keramiek of natuurlijke materialen doen inspiratie op in de tuinen en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Ook kan er genoten worden van muzikale en poëtische invullingen.

  Ontmoet de kunstenaars

  Geïnspireerd door het groen creëren kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland een heel weekend lang hun kunst in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen. In samenwerking met partner ‘t Ateliertje zijn circa 30 kunstenaars geselecteerd om hun werk te tonen. Bezoekers van het park hebben de mogelijkheid om de kunstenaars aan het werk te zien en kunnen meer te weten komen over hun creatieproces. Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? De kunstenaars geven graag inzicht in hun werkmethode en inspiratiebronnen. De kunstenaars zoeken zelf een plekje uit in de tuinen waar ze zich geïnspireerd voelen. Bezoekers genieten tijdens een wandeling door het park van de prachtige natuur én de mooie werken van kunstenaars die ook direct gekocht kunnen worden.

  Muziek en poëzie

  Geniet tijdens een wandeling door de tuinen van de diverse kunstwerken én aanvullende cultuuruitingen. Op diverse plekken in de tuinen kan genoten worden van de klanken van PEGA LOCA en zangeres Catalijne. Met haar project “Catalijne zingt” brengt zij kleinkunstliederen op verzoek van de bezoekers. Een bijzondere muzikale één op één ervaring. Ook dichter Marcel de Roos (1958) zal zijn werk voordragen.  Marcel de Roos  dicht, omdat het moet voor zijn plezier.

  Kunstenaars aan het werk in de tuinen en kasteel
  Zoeken