Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen 15 t/m 31 oktober - Kasteeltuinen Arcen
Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeLichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen 15 t/m 31 oktober

  Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen 15 t/m 31 oktober

  vrijdag 1 oktober 2021
  Een lumineuze ode aan het Limburgse landschap

  Van 15 oktober tot en met 31 oktober zal Kasteeltuinen Arcen de poorten weer iedere avond openen voor een prachtige nieuwe editie van het lichtkunstfestival ‘Enchanted Gardens’. Een bijzondere ervaring in de meest feeërieke tuinen van Limburg. Een waar Ode aan het landschap in de verlichte tuinen van Kasteeltuinen Arcen.

  Het rondreizende Lichtkunstfestival, dat dit jaar voor de vierde keer Kasteeltuinen Arcen aan doet, maakt normaliter een tour langs verschillende Europese kastelen om bezoekers prachtige lichtkunst te tonen. Ook dit jaar zijn vanwege coronarichtlijnen al vele lichtkunstfestivals noodgedwongen afgelast. Dit najaar zijn de eerste festivals in Duitsland door kunnen gaan en zo ook in Kasteeltuinen Arcen. De lichtkunstwerken staan verspreid over het in totaal 32 hectare grote park. De route voert de avondgasten langs lichtkunstwerken en sfeerbeelden van de tuinen. De herfstsfeer wordt op een bijzondere manier benadrukt door de verlichting en de honderden kaarsen op de route. Enchanted Gardens is hét herfstuitstapje van 2021 in Noord-Limburg.

  Lichtkunst van prestigieuze internationale kunstenaars

  Tijdens Enchanted Gardens zijn in Kasteeltuinen Arcen verschillende indrukwekkende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars te bewonderen. De route start op het Kasteelplein met “Shadows of the past” van  Alexander Reichstein uit Finland. Bewoners van Kasteel Arcen uit lang vervlogen tijden schrijden als schimmen voorbij op de kasteelmuur. In het Lommerrijk neemt het Belgische kunstenaarsechtpaar Tom & Lien Dekyvere ons mee in hun wereld van Rhizome! Deze installatie is gemaakt van duizenden meters verlicht fluorescerend touw aan elkaar geknoopt en speelt met perspectief door middel van licht en geluid. De structuur van het kunstwerk is een weerspiegeling van onze huidige samenleving, waar groepen mensen verbinden en loskoppelen, bewust en onbewust, vereist of gekozen. Net zoals de alchemisten van vroeger zoeken Tom & Lien Dekyvere naar onverwachte verbanden, op zoek naar de grenzen tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dode en levende materie. Het kunstenaarsduo exposeerde Rhizome internationaal. Sydney (AU), Manchester (VK), Baltimore (VS) en Wuhan (PRC) zijn slechts enkele locaties om te noemen. En nu dus in Arcen.

  Lichtkunst in Dorp Arcen

  Dit jaar zal er ook een lichtobject te zien zijn op het dorpsplein van Arcen. Dit plein is openbaar en voor iedereen natuurlijk gratis toegankelijk. De “IcoSphere” is een object van Norman Körvers & Jonas Mostert (GER) dat elke avond te beleven is in Arcen. In samenwerking met restaurants in Arcen is er een Herfstarrangement samengesteld, bestaande uit een middagbezoek aan de prachtige herfsttuinen, een 2-gangen diner, een IJsdessert van Clevers en een bezoek aan Enchanted Gardens. Het arrangement is te boeken via www.enchantedgardens.nl  

  Light art by Kids! Kinderen zijn de kunstenaars

  Tijdens de editie van dit najaar wordt ook weer een lichtkunstproject gecreëerd door basisschoolleerlingen uit Noord-Limburg. Thema dit jaar is “Ode aan het landschap”. Bijzonder is dat voor het eerst middelbare scholieren meedoen aan het project. De Topklas Kunst van het Valuas College in Venlo maakt een bijzonder lichtproject van meer dan 100 lichtpunten.

  Enchanted Gardens vindt plaats van 15 t/m 31 oktober 2021 in Kasteeltuinen Arcen. Het park is elke avond geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Het aantal tickets per avond is nog beperkt om een veilig bezoek mogelijk te maken. Het online aankopen van een ticket met tijdslot is verplicht.

  Bestel hier je tickets

   

  Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen 15 t/m 31 oktober
  Zoeken