Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeNieuw en verandering in komend tuinseizoen!

  Nieuw en verandering in komend tuinseizoen!

  dinsdag 22 maart 2022

  De lente op haar mooist in Kasteeltuinen Arcen

  De poorten van Kasteeltuinen Arcen openen vrijdag 1 april 2022 voor een nieuw seizoen vol groenbeleving. Wat staat u te wachten? De lente dient zich aan en het park is opgevrolijkt met  tienduizenden viooltjes en tulpen, van Hollandse bodem natuurlijk. In de volière van het rosarium fluiten en fladderen tientallen gele kanaries en de ooievaars klepperen er lustig op los op hun vertrouwde nest in het park. In dit nieuwe tuinseizoen biedt Kasteeltuinen Arcen weer volop natuurbeleving en cultuurhistorie in het pittoreske dorpje Arcen aan de Maas.

  Nieuw en veranderingen
  Dit voorjaar heeft het tuinteam van Kasteeltuinen Arcen tienduizenden voorjaarsbloeiers geplant. De tuinbaas is trots op twee nieuwe tuininvullingen: de Grasduinen en de Dahliatuin. In de Dahliatuin zijn dit voorjaar nog bijzondere viooltjes te bewonderen die in de loop van het seizoen worden vervangen door kleurrijke dahlia’s. Dahlia’s zijn weer helemaal terug van weggeweest in het huidige tuindecor. In samenwerking met de Duitse Dahliaverenigingen en FAM Flower Farm is vanaf de zomer een verzameling van tientallen soorten dahlia’s te zien in Arcen. Onder het ooievaarsnest, dat te zien is via een webcam, is een glooiende grassentuin ontstaan met grassoorten die wel tot 3 meter hoog worden.
  Naast het goede nieuws is er een onverwachte tegenvaller in het park. De Casa Verde, de mediterrane kas van Kasteeltuinen Arcen, zal dit jaar gesloten moeten blijven. Dit besluit heeft het parkmanagement moeten nemen naar aanleiding van een technisch onderzoek. Door het aanpassen van de looproutes en het verplaatsen van het horecapunt naar de Riddertenten, blijft het hele park beschikbaar voor de bezoekers. Verder hebben de flamingo’s een nieuw thuis gekregen in GaiaZOO Kerkrade. De groep werd te klein en de dierenverzorgers van het park zijn ervan overtuigd dat met het nieuwe onderkomen het dierenwelzijn van de flamingo’s wordt verbeterd. Rondom het Bergpaviljoen is ook het een ander veranderd; het terras is uitgebreid en de sanitaire voorzieningen zijn nieuw. Door de hoofdroute te verleggen kon ook de hortensiaroute worden voorzien van tientallen nieuwe planten. De nieuwste soorten van deze populaire tuinplant zullen dit seizoen te zien zijn in de Bergtuin.

  Leukste uitje van Limburg
  Het bloemen- en plantenpark eindigt jaarlijks in de top van de ANWB Eropuit-verkiezing voor het Leukste uitje van Limburg en heeft in 2022 de eerste prijs gewonnen. Dit heeft Kasteeltuinen Arcen te danken aan haar duizenden bezoekers die het park waarderen om de tuinen en de historische gebouwen, maar ook om haar horeca, exposities, activiteiten en evenementen. Het bloemen- en plantenpark is meerdere horecalocaties rijk en organiseert jaarlijks diverse bloemevenementen zoals het Rozenfestijn! en Bloemig!. Daarnaast komen dit seizoen lichtkunstfestival Enchanted Gardens, Elfia en de Holland Koi Show terug. In het 32 hectare grote park is er ook van alles te beleven voor kinderen: een aaiweide, een speelstrand met speeltorens en trekvlot, een speurtocht en avontuurlijke minigolfbaan.

  Kasteeltuinen Arcen is vanaf vrijdag 1 april dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 geopend. Het seizoen loopt door tot en met zondag 30 oktober 2022.
  Het is voor de echte liefhebbers van het park mogelijk om vóór 1 april een seizoenkaart met korting te kopen! Meer informatie en tickets:
  www.kasteeltuinen.nl

  Nieuw en verandering in komend tuinseizoen!
  Zoeken