Tickets bestellen
  • DE
  • Inloggen
    default-header
    HomeNieuw kunstwerk bij rode beuken

    Nieuw kunstwerk bij rode beuken

    vrijdag 3 juni 2022

    Bij de rode beuken in Kasteeltuinen Arcen is sinds kort een nieuw kunstwerk te zien. Het kunstwerk is van kunstenaar Paolo Colombini. Het is een gesneden porfiersteen met fluorescerend oranje. Om zo de schoonheid van het verhaal van de natuur over te brengen.

    Kunstenaar Paolo Colombini wil aanschouwers zich laten openstellen om te luisteren. De miljoenen jaren oude steen is in zekere zin de enige getuige die de veranderende wereld werkelijk heeft ervaren en die de waarheid kan vertellen. De levendige kleur waarmee Colombini het interieur van deze ‘gespleten’ steen schildert, is een extra middel om de aandacht te trekken in een technologische en veranderende wereld.

    “De stenen waarmee ik werk, zijn al miljoenen jaren gevormd door de stroom van rivieren en beken. In hun zeer langzame verandering hebben ze een buitengewone energie geabsorbeerd. En tegelijkertijd zijn zij in zekere zin de enige getuigen, zij die de veranderende wereld werkelijk hebben ervaren, die de waarheid kunnen vertellen.” – Paolo Colombini

    Nieuw kunstwerk bij rode beuken
    Zoeken