Tickets bestellen
default-header

Casa Verde (gesloten)

Casa Verde niet open in 2022

De mediterrane kas van Kasteeltuinen Arcen, Casa Verde, opent niet voor bezoekers in tuinseizoen 2022. Dit is een besluit dat het parkmanagement heeft moeten nemen naar aanleiding van een technisch onderzoek. Uit dit onderzoek blijkt dat door de staat van de huidige constructie een acuut probleem kan ontstaan.

Het technisch onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de stormen in februari 2022. Bij de storm waren een aantal onderdelen van de Casa Verde aangetast. Dit is het gevolg van de roestende constructieonderdelen in het skelet. Het uitwendig skelet is volledig met elkaar verbonden door pilaren en stalen kabels. Zou er één zwak punt bezwijken, dan kan de organisatie niet instaan voor de stabiliteit van de constructie en dus de veiligheid van de bezoekers. Kasteeltuinen Arcen wil alle risico’s vermijden en verder onderzoek uitvoeren, daarom zal de Casa Verde voor onbepaalde tijd gesloten blijven.

Door de onverwachte sluiting van de Casa Verde dient de looproute te worden aangepast. De kas is een bijzonder, maar gelukkig maar een klein gedeelte van het 32 hectare grote park. Door het aanpassen van de looproutes blijft het hele park beschikbaar voor de bezoekers. Het horecapunt in de Casa Verde werd verzorgd door UniK. Dit horecapunt wordt nu verplaatst naar de Riddertenten op het Toernooiveld.

We hopen dat u begrip heeft voor deze aanpassingen.

Over de Casa Verde

De naam Casa Verde is Spaans voor het ‘Groene Huis’. Naast het (sub)tropische klimaat is er ook een mediterrane zone. Hier groeien bomen en struiken uit het Middellandse Zeegebied zoals de mastiekboom, vleugeltjesbloem, myrte, jujubes, rozemarijn, olijfbomen, kurkeiken, steeneiken en aardbeibomen. De meest markante boom in de Casa Verde is de eeuwenoude vijgenboom. Ook groeien in de Casa Verde planten uit de drogere gebieden van de wereld, zoals hoge yucca’s, cordelines, cactussen en vetplanten.

Koivijver

Midden in de Casa Verde ligt een Koivijver aangelegd met de modernste snufjes op vijvergebied en filtersystemen. Tachtig Koikarpers, die in 2013 geschonken werden door de regering van Taiwan, zwemmen rond in de vijver. Zij kunnen gevoerd en geaaid worden aan de rand van de vijver en onderwater bewonderd worden via een glaswand aan boulevardzijde.

Het water van de vijver wordt gezuiverd met behulp van bacteriefilters en, sinds april 2019, een groep steuren. De steuren woelen het zand op de bodem van de Koivijver om op zoek naar voedsel. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het vuil op de bodem loskomt dat door de filters kan worden afgevoerd. De filters halen daarnaast ook een teveel aan voedingsstoffen en verdere verontreiniging uit het water die door middel van bacteriën worden afgebroken.

Geniet op het terras aan de boulevard of het buitenterras aan de centrale vijver van de rust en het groen met een heerlijke koffie of een ijsje. In het weekend zijn er regelmatig muziekoptredens in de Casa Verde en worden er vele evenementen en activiteiten gedurende het jaar georganiseerd. De kas is daarnaast ook beschikbaar voor grote feesten en zakelijke evenementen.

Koivijver

Kijkje in de Casa Verde

Zoeken