Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Patiotuinen

  Knotting Garden - Knooptuin

  Het principe achter de knooptuin stamt uit de Renaissance en is een tuin van zeer formeel ontwerp in een vierkant kader, bestaande uit een verscheidenheid van aromatische planten en culinaire kruiden. Paleistuinen uit de Renaissance zijn naar dit principe aangelegd en bestaan meestal uit verscheidene knooptuinen, die één, imposant, geheel vormen. De Knooptuin in Kasteeltuinen Arcen is aangeplant naar een kleine tuin en bestaat zodoende uit een enkel compartiment met Buxus sempervirens.

  Knotting Garden - Knooptuin

  Chinese Tuin

  De Chinese Tuin draagt door het gebruik van treurmoerbeibomen, Rododendrons en boompioenen een haast mystieke sfeer uit.

  Chinese Tuin

  Japanse Tuin

  De Japanse Tuin is aangelegd met de filosofie van de Japanse tuinarchitectuur. De tuin straalt rust uit door het gebruik van natuurlijke materialen elementen als hout, steen en water en de Japanse esdoorns en bamboe. Dit is kenmerkend voor deze stijl van tuinarchitectuur waar achter veel elementen een filosofische betekenis schuilgaat; niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo staat water in het Boeddhisme symbool voor yin, en is steen het symbool voor yang.

  Japanse Tuin
  Japanse Tuin
  Japanse Tuin

  Groente- en Moestuin

  Sinds 2014 prijkt er ook een groente- en moestuin in de Patiotuinen. Deze modern aangelegde tuin laat zien hoe u zelfs op kleine oppervlakten groente, fruit en kruiden kunt verbouwen. In rekken tegen de wand introduceren we een nieuwe en efficiënte vorm van tuinieren, het verticaal tuinieren. Deze rekken zijn ontworpen door onze timmerman. De werktekeningen van deze rekken zijn op te vragen via onze receptie zodat u thuis ook verticaal kunt tuinieren!

  Andere tuinbakken zijn juist op ideale werkhoogte versteld waarin oude, nieuwe en vergeten soorten groente, fruit en kruiden worden verbouwd. We besteden in de Groente- en Moestuin aandacht aan het zintuig smaak. Daarom mag van al het lekkers in deze tuin geproefd worden. Tijdens diverse kookevents maken koks gebruik van hetgeen wat op dat moment groeit in de Groente- en Moestuin.

  Groente- en Moestuin

  Watertuin

  In de Watertuin staat het gebruik van – hoe kan het ook anders – water centraal. Wandel over de stalen vlonders en ontdek de verscheidenheid aan waterplanten en kleine visjes die in het water te zien zijn.

  Watertuin

  Kleurentuin

  De Kleurentuin is, net als de seizoenen, altijd in verandering. In deze tuin staat een voortdurende wisselende beplanting die gekozen wordt op basis van kleur. Zo wordt hij in het voorjaar opgebouwd met viooltjes of bloembollen en in de zomer met één-jarigen, waardoor de Kleurentuin elk jaargetijde van uiterlijk wisselt.

  Kleurentuin
  Zoeken