Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeMaak uw tuin zomerklaar

  Maak uw tuin zomerklaar

  Zomerbloeiers in uw tuin!

  Alle bloemen en planten geuren en kleuren weer volop. Tijdens de warmere dagen is het buiten volop genieten van uw eigen tuin! Ga de tuin in om verse bloemen te plukken, knip of snijd de bloemen af en zet ze in het water. Zo geniet u zowel in huis als in de tuin van de zomer.

  Heeft u rozen in de tuin en last van luizen op de rozen? Spuit ze met een harde straal van de rozen af of trek handschoenen aan en verwijder ze met de hand. Meerjarige planten zoals: vergeet mij niet, juffertje in het groen, leeuwenbekje, stokrozen en campanula’s kunnen in juli nog gezaaid worden. Ook kunt u nog steeds vaste planten in borders zetten. Zorg er wel voor dat nieuwe planten veel water krijgen.

  Geef beplanting tijdens warme dagen vroeg in de ochtend of later in de avond veel water. Zo voorkomt u dat de bladeren van planten verbranden. Na een frisse douche kan de beplanting zich herstellen en verder bloeien.

  Zomerbloeiers in uw tuin!

  Tips

  Gazon
  Maai het gazon niet te kort om felle verbranding door de zon te voorkomen. Een grashoogte van 3 tot 5 cm is prima voor de huidige weersomstandigheden. Zo voorkomt u gele en bruine vlekken. Grasresten van het maaien kunnen in de borders worden gestrooid. Dit houdt de grond vochtig en dit zorgt er tegelijkertijd voor dat onkruid weinig ruimte heeft om te groeien. Sproei het liefste in de avond, zo zorgt u ervoor dat het water niet te snel verdampt en het gazon niet verschroeit. Bemest het gras maandelijks voor een mooi gazon. Dit kunt u het beste doen wanneer er regen is voorspeld, zodat de mest goed kan inwerken in de bodem.

  Vijver
  Houdt het waterpeil van de vijver goed in de gaten. Tijdens warme dagen verdampt er veel water waardoor vissen minder zwemruimte krijgen. Vergeet niet de pomp regelmatig schoon te maken en verwijder de algen met een schepnet. Vissen hebben in deze tijd van het jaar meer behoefte aan voedsel, ze mogen rijkelijk gevoerd worden. Als het water in de vijver troebel is kan het zijn dat er niet voldoende zuurstofplanten aanwezig zijn. Vanaf augustus vliegen de jonge reigers uit, bescherm uw vijvervissen door een net over de vijver te spannen.

  Snoeien
  In de zomermaanden kunt u het beste uitgebloeide rozen wegknippen. Op deze manier verlengt u de bloei doordat de struik zich kan richten op nieuwe scheuten in plaats van het vormen van bottels. Kijk voordat u gaat snoeien even of er geen vogelnesten in de struiken of hagen zitten. Als dit het geval is, wacht met snoeien tot dat de kleine vogeltjes uitgevlogen zijn. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen zodat de planten meer nieuwe knoppen aanmaken.

  Zoeken