Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Een werelds uitje in Arcen

  Een werelds uitje in Arcen

  Bent u klaar voor een wereldreis door Kasteeltuinen Arcen? Wandel door de wereldse omgeving in ons park en geniet van de ‘Bella Italia’-sfeer in de Italiaanse tuin. Bekijk de felrode Tori aan het water in de Japanse tuin of struin door ‘de Vallei’ in het Bamboebos met Indische rijstschuur, de Rotsvallei, de Oosterse Watertuin met Thais vissershuis en de Acertuin.

  Het park staat bol van de thematuinen waar u in ontspant, u inspiratie krijgt en uzelf in een ander land waant. De veelzijdigheid is oneindig… Geniet in de lente, zomer en herfst van de kleurrijkste bloemen en de mooiste planten. Ieder seizoen gaat u verrassen.

  Zomeractie!

  Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen gratis entree in juli en augustus!*

  De kids gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijke minigolfbaan en voeren de dieren in de aaiweide. Op het speelstrand staan twee speeltorens waar kinderen zich kunnen uitleven. Een natuurlijke speelplek met trekvlot!

  Wie durft kan door de regenval rennen van de paraplu in de patiotuinen, verfrissing opzoeken bij de watervallen in de Bergtuin, springen op de stapstenen bij de Oosterse Watertuin of genieten van de fonteinen in het Rosarium.

  *De actie is geldig voor één kind per betalende volwassene.

   

  Bestel hier uw tickets
  Zomeractie!
  Zomeractie!
  Zomeractie!

  Werelds dagje uit in Kasteeltuinen Arcen

  Franse invloeden in het Rosarium

  Het klassieke, barokke Rosarium is omrand door het grachtenstelsel en is onderverdeeld in tien symmetrische tuinen met elk een eigen thema.

  De tien rozentuinen in het Rosarium hebben allemaal een thema en herbergen onder andere klimrozen, leirozen en liaanrozen. De rozen bloeien, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer van juni tot november. In de bloeiperiode is het Rosarium een waar geur- en kleurfestijn!

  Het Rosarium is omgeven door een berceau. Dit is een wandelpad dat overdekt is door een loofgewelf, een heerlijke schaduwplek op zonnige dagen!

  Franse invloeden in het Rosarium
  Franse invloeden in het Rosarium
  Franse invloeden in het Rosarium
  Franse invloeden in het Rosarium

  Aziatische tuinen

  De patiotuinen in Kasteeltuinen Arcen zijn oorspronkelijk aangelegd als modeltuinen, ze geven u inspiratie voor uw eigen tuin. Bezoek hier zeker de Chinese tuin en de Japanse tuin.

  De Chinese tuin draagt door het gebruik van treurmoerbeibomen, Rododendrons en boompioenen een haast mystieke sfeer uit.

  De Japanse tuin ademt de filosofie van de Japanse tuinarchitectuur. De tuin straalt rust uit door het gebruik van natuurlijke materialen elementen als hout, steen en water en de Japanse esdoorns en bamboe. Dit is kenmerkend voor deze stijl van tuinarchitectuur waar achter veel elementen een filosofische betekenis schuilgaat; niets wordt aan het toeval overgelaten. In deze tuin vindt u ook een felrode torii, dat is een Japanse poort dat de overgang van fysiek naar spirituele wereld symboliseert.

  Aziatische tuinen
  Aziatische tuinen
  Aziatische tuinen
  Aziatische tuinen

  Mediterraanse sferen

  Proef de sfeer van ‘Bella Italia’ in de Italiaanse tuin!

  Door het gebruik van veel groenblijvende veelal geknipte coniferen en de toepassing van warme aardkleuren is het een sfeervolle tuin. In de Italiaanse tuin vindt u ook een tempeltje, strakke vijver en een Toscaans paviljoen.

  Mediterraanse sferen

  Oosters ontspannen

  Kom tot rust, sluit uw ogen en laat u vervoeren door het ritselen en ruisen van de bamboebladeren om vervolgens uw ogen uit te kijken in de indrukwekkende én rustgevende Oosterse Watertuin en Acertuin.

  Betreed de Oosterse Watertuin en u wordt verrast door het authentieke Thaise vissershuis. Aan de westkant van de tuin liggen de miniatuur sawa’s, maar u ontdekt er ook bonsaivormige bomen. Tijdens de wandeling in deze tuin komt u beelden tegen van drie goden die respectievelijk geluk, wijsheid en rijkdom symboliseren.

  De bomen in de Acertuin worden gewaardeerd voor de prachtige bladkleuren en vanwege hun sierlijke en grillige groeiwijze. De collectie bomen in deze tuin staat is een mooie mix aan Japanse esdoorns.

  Oosters ontspannen
  Oosters ontspannen
  Oosters ontspannen
  Oosters ontspannen

  Tijd om te genieten

  Koop uw tickets

  Laat u inspireren en ontspan in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Bestel uw tickets nu extra voordelig online!

  Zoeken