Tienduizenden bloembollen zorgen samen met vele soorten voorjaarsbloeiers en vrolijk fluitende vogels voor het echte lentegevoel in Kasteeltuinen Arcen.

Vanaf 29 maart gaat de Lente Explosie in Kasteeltuinen Arcen van start. Er zijn prachtige bloemmozaïeken en de speelse arrangementen zorgen voor een explosie van kleur in de Arcense tuinen.

De Nederlandse bloembollenkwekers hebben weer bijzondere soorten geleverd. Zo staan er in de Oosterse Watertuin bijzondere gefranjerde tulpen. Dat is een elegante tulp met kristalachtige franjes aan het einde van de bloembladeren. Het grootse vlinderlint slingert zich over de grasvelden bij de grote vijver in de Kasteeltuinen. Daar is een prachtig kleuren lint van diverse siertulpen aangelegd. In het Lommerrijk zijn extra zogenaamde stinzenplanten geplant. Dat zijn planten die op historische landgoederen aangeplant werden. Het zijn vaak bolbloemen, dus door hun voedselvoorraad in de bollen en knollen kunnen ze vroeg bloeien. Onder de bomen zorgen de vele ‘kievitseitjes’, bosanemonen en sterhyacinten voor kleur en variatie. De stinzenplanten zijn prima geschikt voor verwildering. Vele narcissen fleuren de Bergtuin op met al haar paadjes en steile rotswanden. De afwisseling met de grotten, smalle beekjes en donderende watervallen zorgt voor een bijzondere wandeling met een zonnig accent. Daarnaast is er verspreid door het 32 hectare grote park speciaal een aantal grote bloemmozaïeken en andere bloemcomposities gemaakt. Vanzelfsprekend is het voorplein van het kasteel weer omgebouwd tot een fotogenieke bloemenborder. In totaal zijn meer dan 75.000 bloemenbollen en andere voorjaarsbloeiers gebruikt om te zorgen voor een kleurrijke start van het seizoen.

 

Narcissenparade en expositie in kasteel

Het kasteel maakt een sfeervol onderdeel uit van het bezoek aan de Kasteeltuinen. Bloemkwekers hebben een bijzondere narcissencollectie ter beschikking gesteld. Deze nieuwe soorten zijn in speciale vazen te bewonderen. De Bel-etage is historisch ingericht en op de Gelre-Etage is een veelzijdige foto-expositie georganiseerd en staan bloemstukken met voorjaarsbloeiers en andere kleurrijke soorten. Kortom een bezoek aan de kasteeltuinen is een prima start van de lente.