De zomer is dé tijd om er met de (klein)kinderen op uit te gaan. Kasteeltuinen Arcen is voor steeds meer gezinnen een geliefd uitstapje, zo blijkt uit de verkiezing van het Land van ANWB waarbij Kasteeltuinen Arcen dit jaar is verkozen tot Leukste uitje van Limburg. Dat is ook begrijpelijk; een kasteel vol verhalen en 32 hectare gevarieerde tuinen waar kinderen van alles kunnen ontdekken. In augustus is er speciaal voor de jongste bezoekers een ridder en prinsessen ontdektocht georganiseerd.

Kinderen gaan met de ridder en prinsessen ontdektocht op zoek naar de gestolen schatkist. De ontdekkingstocht stuurt ze door het hele park, al speurend ontdekken ze samen met hun (groot)ouders bijzondere plekken in de tuinen en tegelijkertijd steken ze er nog wat van op. De ridder en prinsessen ontdektocht is geheel gratis en bij aanvang van ons park verkrijgbaar. Daarnaast zijn er allerlei extra activiteiten georganiseerd; van het zoeken naar water- en bodembeestjes tot knutselen, goochelaars, verhalenvertellers en kindertheater.  

Gratis kinderplezier
In augustus is er een speciale actie. Bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee. Samen mooie dingen zien, fantaseren over het leven als ridder of als prinses, gratis midgetgolf spelen, genieten van geuren en kleuren en gezellig picknicken in een van de tuinen of ravotten op het speelstrand met speeltuin en trekvlot.
 
Win een picknick voor het hele gezin
Hebben jullie onze Face Swap campagne al gezien? Maak een selfie met de poster en word een prins of prinses voor een dag. Deel hem op Facebook of Instagram met de tag #riddervooreendag of #prinsesvooreendag en #KasteeltuinenArcen en wie weet win je een heerlijke picknick in ons park! 
 
Programma:
Dagelijks
 
Ridder en prinsessen ontdektocht, gratis midgetgolf op 21-holes baan, ravotten op speelstrand met trekvlot, Kois aaien in de Casa Verde vijver
Dinsdagen en donderdagen 
 
Water- en bodembeestjes zoeken in het Lommerrijk
Woensdagen en vrijdagen
 
Schminken & knutselen (bloempotjes of ridderschilden beschilderen)
Zaterdagen
 
Bloempotjes beschilderen
Zondagen in augustus
 
Jannes de goochelaar of verhalenverteller Donderelf
9 juli, 27 augustus en 3 september  
 
Kindertheater “Teuntje en de zeemeermin”

 

Bestel hier online uw tickets