Kasteeltuinen Arcen is op 24 en 25 september het stralende middelpunt van Europa’s grootste kostuum festival: Elfia. Duizenden bezoekers komen verkleed naar Arcen waarbij ze tijdens de traditionele kostuumparade hun prachtige creaties aan het publiek tonen. Naast de flamboyant uitgedoste bezoekers is er nog veel meer te beleven; workshops, lezingen, optredens en shows. Hoogtepunten dit jaar zijn de Splendid Teapot race, een Star Wars show, een blacklight paarden show, Boxwars en een LARP-gevecht gebaseerd op Lord of the Rings.
 
 
Wereldprimeur voor Elfia Arcen
Wereldprimeur is de Star Wars Show "The Lost Legend" van de Tsjechische groep Maledictus. Maledictus bestaat uit een groep stuntmannen die aan vele Hollywood producties hebben meegewerkt. Tijdens de voorstelling zijn er bizarre stunts, acties en adembenemende gevechten te zien.
 
Spectaculaire acts en optredens
Terwijl cartoons, filmhelden en sprookjesfiguren, sciencefiction- en historische figuren aan de bezoekers voorbij trekken laten bands hun folk, middeleeuws of gothic repertoire horen. Ook zijn er optredens van samba-band Segura uit Maastricht, LARP-gevechten gebaseerd op Lord of the Rings en in de avonduren brengt Friesenteam Rheingold licht in de duisternis met hun blacklight paardenshow.
 
Steampunk activiteiten
Tijdens Elfia is er een uitgebreid aanbod aan Steampunk activiteiten; ga in een mobiele fotostudio op de foto met Steampunk karakters, luister naar vermakelijke verhalen, geniet van demonstraties van mechanische uitvindingen, de Mad Hatter Steamy Teaparty en neem deel aan de Splendid Teapot race. In deze race leggen bezoekers met een racende theepot een parcours af en kunnen daarbij prijzen winnen.
 
Zelf meedoen
Elfia is een festival waar bezoekers zelf deel kunnen nemen aan allerlei workshops, leer boogschieten, zwaardvechten, doedelzak of draailier spelen. Ook kunnen bezoekers op Elfia een eigen Boxwars kostuum van karton maken en aan het eind van de dag deelnemen aan het Boxwars arena gevecht
 
Kom vooral kijken! 
Alle informatie over Elfia is te vinden op www.elfia.com Ook de entree-ticketverkoop gaat via deze website. Reguliere voorverkoop kaarten of gratis entreetickets voor Kasteeltuinen Arcen zijn niet geldig tijdens dit evenement, seizoenskaarten wel.