Kasteeltuinen Arcen vormt op zondag 18 juni het decor voor een gezellige en stoere Vaderdag met een Schots tintje. Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor vaders en hun gezin. 

Tijdens de Schotse dag in Kasteeltuinen Arcen marcheert de Venlo Caledonian Pipe Band door het mooiste decor van Limburg en laten zij hun doedelzakken en trommels klinken. De Thistle Club of Scottish Country Dancing zal twee demonstraties van de traditionele Schotse dans geven.

Het Toernooiveld is deze dag het toneel van Highland games waar vaders hun krachten kunnen meten met diverse traditionele Schotse spellen. De spellen kunnen samen met het gezin gespeeld worden, of tegen andere vaders!

Ook is er een kleine markt met een Schots tintje waar geproefd en gekocht kan worden. Whisky-club Slainte laat vaders proeven van diverse Schotse whisky's en leert de vaders waarop een goede whisky beoordeeld wordt. Fudge World heeft de heerlijkste soorten fudge en Ambachtelijk Lekker serveert de welbekende Pies met bijzondere smaken zoals bijvoorbeeld de Steak & Guinness Pie. Carlau Creatives is aanwezig met textiel bedrukking en aandenkens die gegraveerd kunnen worden.

De valkeniers van De Havikshoeve geven uitleg over hun roofvogels en de Valkerij. Tijdens de roofvogeldemonstraties laten ze o.a. buizerds, haviken, uilen, een arend en een gier vliegen. De schaapsherder van De Wassum komt met zijn schaapskudde op bezoek en geeft demonstraties schapen drijven.

Verborgen in de Rodoloo zal de Sprookspreker zijn publiek verrassen met bevlogen vertellingen van eeuwenoude ballades, sprookjes en volksverhalen uit de historie van Schotland.

Kinderen kunnen hun eigen familieschild knutselen. Samen met vader ontwerpen ze het familiewapen dat op een schild geschilderd mag worden. Het schild kan als aandenken mee naar huis worden genomen.

De kilt mag op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Vaders die een kilt dragen krijgen deze dag 50% korting op de entreeprijs. 

De dag kan feestelijk starten met een smakelijke Vaderdag brunch in de gewelvenkelder van het Kasteel. Ook is het mogelijk om een picknickmand te reserveren en zelf een mooi plekje te zoeken. (brunch en picknick alleen op reservering).

Naast de speciale vaderdagactiviteiten kunnen bezoekers ook genieten van diverse activiteiten die het hele seizoen door in Kasteeltuinen Arcen georganiseerd worden. Zo is er voor kinderen een speurtocht en kan er met het hele gezin gratis adventure midgetgolf gespeeld worden in de Bergtuin. 

Kortom; Vaderdag in Kasteeltuinen Arcen is een hele dag plezier voor het hele gezin.

Bestel hier online uw tickets