Het grootste evenement ter wereld op het gebied van Koi en Japanse cultuur!

Jubileum editie van Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen

Op 18, 19 en 20 augustus zal de 25ste editie van de Holland Koi Show plaatsvinden in Kasteeltuinen Arcen. Wat 25 jaar geleden begon als een kleine keuring van de bijzondere Koi is uitgegroeid tot de grootste show ter wereld op het gebied van Koi en Japanse cultuur. Voor deze speciale editie pakken Nishikigoi Vereniging Nederland en Kasteeltuinen Arcen extra groot uit!

Een paradijs voor de Koi en Betta liefhebber

Centraal tijdens de Holland Koi Show staat de wedstrijd waarbij liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi tentoonstellen in speciale bassins. De internationale jury wordt speciaal voor de Holland Koi Show ingevlogen en komt uit 8 landen. Belangrijk onderdeel van de show is ook de grote beursvloer met meer dan 100 stands waar de Koi liefhebber terecht kan voor alle benodigdheden in en rondom de Koi vijver. Ook worden er demonstraties en lezingen gegeven over het houden en behandelen van Koi.

Een vaste waarde van de show is de Betta show die dit jaar voor de 8ste keer wordt georganiseerd door Bettas4all. De Betta, oftewel Siamese Kempvis, is een tropische vis die bekend staan om zijn golvende staarten en uitgesproken kleuren. De soort heeft zijn naam te danken aan het  temperamentvolle karakter. Op de show worden meer dan 350 bijzondere Bettas tentoongesteld door meer dan 50 kwekers uit 14 landen.

Meer dan alleen Koi

De Holland Koi Show is door de jaren heen uitgegroeid tot een festijn waarbij de Koi de hoofdrol speelt maar er zeker ook een belangrijke rol is weggelegd voor de fascinerende Japanse cultuur. Zo zijn er optredens van een Japanse drumgroep, demonstraties van vechtkunstenaars en een Bonsai show.

Kunstexpositie ‘Floating Japan’

Museum van Bommel van Dam en Galerie Wilms presenteren Japanse kunst in Kasteeltuinen Arcen.

De Japanse collectie van Museum van Bommel van Dam, met topwerken van Japanse kunstenaars als Hokusai, Yukio Namba en Shinkichi Tajiri, is de basis voor de tentoonstelling welke verder wordt aangevuld met werken van hedendaagse kunstenaars als Yomiko Yoneda (Japan), Maroeskja Lavinge (België) en Jasper Groen (NL). Naast de wereldberoemde houtsnedes wordt er aandacht geschonken aan de rijke verfijnde Japanse tuinarchitectuur als ook de hedendaagse Japanse cultuur. De expositie kan bezocht worden op de 2e etage van het Kasteel en is vrij toegankelijk voor bezoekers van het park en de Holland Koi Show.

Kasteeltuinen Arcen

Tijdens de Holland Koi Show is het gehele park geopend en bezoekers zijn uiteraard welkom om naast de Holland Koi Show ook de tuinen te bezoeken.

Meer informatie & Tickets

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hollandkoishow.nl of de facebookpagina @hollandkoishow.

Tickets zijn te koop via de webshop van Kasteeltuinen Arcen (reguliere tickets zijn geldig) of aan de dagkassa. 

Let op: kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang (één kind per betalende volwassene of abonnementhouder).

Bestel hier online uw tickets