Kasteeltuinen Arcen zijn door het publiek in de armen gesloten. De afgelopen jaren is er zoveel energie gestoken in de kwaliteit van de tuinen, het kasteel en de speciale evenementen, dat Kasteeltuinen Arcen weer echt een topattractie is. De lente is begonnen en waar kun je dat beter zien dan in de Kasteeltuinen? Niet alleen staan de massaal geplante bloembollen en andere voorjaarssoorten in bloei, er zijn in het hele park ook kleurrijke bloemarrangementen gemaakt in de vorm van grote bloemtapijten en andere speelse composities.

 

 Muscari en fritillaria

Deze exotisch klinkende namen zijn van twee van de bloembollensoorten die bezoekers kunnen bewonderen. Ze zijn beter bekend als Blauwe druifjes en Kievitseitjes. Het is een speciale traditie geworden om het seizoen van Kasteeltuinen Arcen te openen met de Lente-explosie. Voor deze expositie is verspreid in de tuinen een aantal grote bloemtapijten en andere bloemcomposities gemaakt. Daarvoor zijn door de arrangeurs meer dan 20.000 bloemenbollen en andere voorjaarsbloeiers gebruikt. Dat staat garant voor een kleurrijke start van het seizoen.

 

Lentegevoel

Kasteeltuinen Arcen zijn zo ontworpen dat er ieder seizoen volop moois in bloei staat. De komende weken zullen bijvoorbeeld de prunussen en magnolia’s gaan ‘exploderen’. In de Casa Verde, de door architecten ontworpen kas, geuren de camelia’s en verspreid door de kas staan exotische kruiden en vroegbloeiende soorten. Ook hier is dit jaar weer volop geïnvesteerd om van een bezoek aan de kasteeltuinen een bijzondere ervaring te maken.

 

Bloembollen winnen

Dankzij diverse bijzondere bruiklenen is nu de hele Bel-etage van het kasteel historisch ingericht. Op de hele Bel-etage kleden bloemcomposities de ruimtes verder aan. Dit jaar is

er een bijzondere, door bloemkwekers beschikbaar gestelde, narcissencollectie te zien. De nieuwste gekweekte soorten, die vaak nog niet in de handel zijn, worden hier getoond. Het Kasteeltuinenpubliek mag haar favoriete soort uitkiezen. Onder de inzenders worden meerdere  bloembollenpakketten verloot.