Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Dagje uit met kinderen

  Dagje uit met kinderen

  Ontdek spelenderwijs natuur én cultuur met de kinderen

  Een dagje uit met kinderen waarbij zij en uzelf zich een hele dag kunnen vermaken. Kom daarvoor naar Kasteeltuinen Arcen! Het mooiste bloemen- en plantenpark van Nederland is de ideale invulling voor jullie dagje weg met het gezin.

  In Kasteeltuinen Arcen is er volop plezier voor kinderen. Er zijn verschillende dagelijkse activiteiten waar kinderen zich kunnen uitleven en plezier hebben in een groene omgeving. Ga samen eens kijken in het eeuwenoude Kasteel Arcen, ga op ontdekkingstocht in het hele park met de speurtocht, sla een balletje op de meest avontuurlijke minigolfbaan of leef je uit op het speelstrand met trekvlot en speeltorens. Reserveer eenvoudig online alvast uw tickets voor de gewenste dag. Tel samen af naar een heerlijk dagje weg met de kinderen in Kasteeltuinen Arcen!

  Tip: Gratis entree voor kinderen t/m 17 jaar in de zomermaanden juli en augustus*!
  *Eén kind gratis entree per betalende volwassene.

  Voor een dag een échte prinses of ridder in Kasteel Arcen

  Een dagje uit met kinderen is natuurlijk onwijs indrukwekkend bij een eeuwenoud kasteel. De fantasie van kinderen komt hier tot leven: vroeger waren er ridders die om het kasteel galoppeerden en prinsessen die in de torens zaten.

  Kasteel Arcen is gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de Hertogen van Gelre, dit is meer dan 300 jaar geleden. In Kasteel Arcen zijn verschillende kamers ingericht naar hoe de familie hier vroeger leefde.

  Vergeet ook niet om tijdens jullie dagje weg een kijkje te nemen bij het Wapenarsenaal op het Kasteelhof. Hier laat u de kinderen kennis maken met eeuwenoude wapens, harnassen en zoveel meer!

   

  Lees meer over Kasteel Arcen
  Voor een dag een échte prinses of ridder in Kasteel Arcen

  Speur- ontdektocht

  Laat de kinderen speuren en ontdekken

  Het hele seizoen biedt Kasteeltuinen Arcen een gratis speurtocht aan voor kinderen. De speur- en ontdekkingstocht neemt de gehele dag de kinderen mee naar de mooiste plekjes in het park. Voor de allerkleinste bezoekers hebben we een leuke en toegankelijke fotozoektocht.

  Ontdek alle weetjes over de tuinen en het kasteel, gebruik je creativiteit bij de opdrachten en geniet van iets lekkers bij een van de horecapunten in het park.

  Speur- ontdektocht
  Speur- ontdektocht

  Adventure Minigolf

  Tijd voor spanning:

  Ga met de avontuurlijke kids zeker naar de Bergtuin. Deze tuin achterin het park en staat bol van de kronkelende paadjes, diverse beekjes, bruggetjes en onderdoorgangen. Dat is al leuk, maar in de Bergtuin is ook de meest avontuurlijke minigolfbaan van Europa te vinden.

  Speel hier gratis een potje minigolf tussen de grotten en watervallen! Hier genieten jullie ook met het hele gezin van een welverdiende lunch, lekkernij of heerlijk drankje in het Bergpaviljoen.

  Adventure Minigolf

  Speelstrand

  Op het speelstrand kunnen kinderen lekker ravotten in het zand en met het trekvlot over het water heen en weer. Op het strand staan twee hele grote boomhutten waar kinderen op kunnen klimmen en klauteren. De boomhutten, gebouwd rondom twee oude eiken boomstammen uit het park, zijn een waar speelparadijs! Ze zijn ontworpen en gebouwd door Peer Meijs onder meer bekend van de programma’s Bouw je eigen boomhut en De Boomhut Battle van NPO Zapp.

  Speelstrand
  Speelstrand

  Extra activiteiten

  Altijd een geweldig dagje uit met kinderen

  Naast bovengenoemde activiteiten is er in Kasteeltuinen Arcen nog veel meer te ontdekken en te zien! In het mooiste bloemen- en plantenpark van Nederland kom je deze leuke en mooie plekken ook nog tegen:

  • Schandpaal
  • Uitkijkpunt Rosarium
  • Koi-visvijver
  • Waterparaplu
  • Rupsenglijbaan
  • Stapstenen in het water
  • Verborgen loopbruggetje
  • Thais vissershuisje

  Daarnaast organiseren we met regelmaat extra activiteiten en evenementen. Tijdens deze evenementen is het sowieso extra genieten in het park, ook voor kinderen natuurlijk! Houd hiervoor onze kalender in de gaten!

   

  Extra activiteiten

  Een gezinsuitje in Kasteeltuinen Arcen

  Tijd om te genieten

  Koop uw tickets

  Laat u inspireren en ontspan in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Bestel uw tickets nu extra voordelig online!

  Zoeken