Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKunstweekend in Kasteeltuinen Arcen

  Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen

  dinsdag 9 juli 2024

  Tijdens het Kunstweekend op 20 en 21 juli transformeert Kasteeltuinen Arcen in een levendig atelier. Gedurende dit weekend dienen de thematuinen als inspiratiebron voor tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland. Bezoekers maken kennis met diverse kunstvormen. In het park zijn o.a. keramisten, glaskunstenaars, beeldhouwers, schilders en houtkunstenaars aan het werk. Kunstbende Limburg is aanwezig en brengt de nieuwe generatie Limburgse kunstenaars. Singer-songwriter Loes Swinkels neemt bezoekers mee op haar muzikale wereldreis. Het Kunstweekend is een geliefde traditie in de regio. Het benadrukt de nauwe band tussen kunst en natuur, die er al is sinds de opening van het bloemen- en plantenpark eind jaren tachtig.

  Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken van het creatieve proces van de kunstenaars. Men kan live aanschouwen hoe tientallen kunstenaars aan het werk zijn. Bovendien is er de mogelijkheid om de kunstwerken ter plekke aan te schaffen.

  Expositie ‘De Tuin der Lusten’
  In de Water- en Beeldentuin is de expositie ‘De Tuin der Lusten’. Hedendaagse beeldend kunstenaars exposeren werk met sensuele thematiek. Elke creatie vertelt een verhaal en weerspiegelt menselijke emoties. In de expositie, die tot stand kwam in samenwerking met Galerie Wilms uit Venlo, staan werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Angelo Moyano, Atelier van Lieshout, Bart Nijboer, Erwin Meijer, Fons Schobbers, Judith Wiersema, Marcel Joosen, Roos Schneijderberg en Shinkichi Tajiri.
  Mistwolken, geur en melodie versmelten samen tot een belevingskunstwerk in het midden van de tuin. Een soundscape, gecreëerd door pianist Egbert Derix, brengt een optimistische melodie met middeleeuwse nuances tot leven die de sfeer van Jeroen Bosch’ iconische schilderij ‘Tuin der Lusten’ oproept.

  Nog meer kunst…
  Ook in Kasteel Arcen kunnen bezoekers hun zintuigen laten prikkelen. In de 30-jarige jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ van Janneke Brinkman komen haar kleurrijke botanische tekeningen tot leven. In de tuinen staat ook een aantal kunstwerken dat een vaste plek heeft. Zo is in de Mediterrane Tuin het beeld ‘Movement’ van Fons Schobbers te zien en staat bij de rode beuken groep een beeld van de Italiaanse kunstenaar Paolo Colombini vanuit Floriade Venlo overgekomen naar Arcen. In de Rhododendron Tuin is de ijzeren sculptuur ‘De Ontwikkeling’ van Bas Rossel te zien sinds dit jaar. Het is een geschenk van een kunstliefhebster uit Venlo aan Kasteeltuinen Arcen.

  Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken