Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeNieuw evenement: Klassiek in de tuinen

  Nieuw evenement: Klassiek in de tuinen

  woensdag 25 mei 2022

  Een festival dat je gezondheid ten goede komt

  Nieuw: klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen

  We introduceren een nieuwe activiteit tijdens de Pinksterdagen: Klassiek in de tuinen. In samenwerking met Wim Janssen, voorheen programmeur van de Franz Pfanner Huis concerten, staan er 5 en 6 juni meerdere klassieke gezelschappen geprogrammeerd in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. 

  Klassieke muziek en de natuurlijke ambiance van Kasteeltuinen Arcen versterken en elkaar. Klassieke klanken uit diverse genres zullen de beleving van het park intenser maken en bijdragen aan een bijzondere dag uit. Ervaring leert dat kleine accenten tijdens de wandeling in het park zeer worden gewaardeerd. De gezelschappen treden telkens 20 minuten op en doen dat zes keer per dag. Zo is er altijd iets te horen op diverse locaties in het park. “We zijn er trots op dat we, samen met Wim Janssen, met Pinksteren prachtige klassieke ensembles uit binnen- en buitenland naar Arcen weten te halen”, aldus parkmanager Rob Rambags.

  Programmering
  Op de eerste editie van ‘Klassiek in de tuinen’ staan in totaal acht gezelschappen. Deze gezelschappen zijn regionaal, nationaal en ook internationaal. De fluitisten van het Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta zijn beide dagen aanwezig, net als het LIM Ensemble met saxofoon en accordeon. Maar ook het internationale MSM Quartet; viool, altviool en cello, en het Tantrum Saxophone Quartet staan beide dagen geprogrammeerd. Zondag staat er een trombone-kwartet en het Caire Reed Kwartet op het programma en Pinkstermaandag komt er een hoornkwartet en het Föhn Ensemble naar ons park.

  Historische piano in Kasteel Arcen
  Naast de gezelschappen zal ook de antieke vleugel in Kasteel Arcen meermaals per dag te horen zijn. Deze vleugel is een mechanische Steinway-Welte vleugel; een zelfspelende piano dus ofwel een  pianola. Dit instrument is van top niveau omdat hij alle intonaties van een pianist kan reproduceren. Dat gebeurt via pneumatische technieken en authentieke papieren muziekrollen. Dit bijzondere instrument, dat al meer dan 100 jaar in Kasteel Arcen staat, is een aantal jaren geleden met hulp van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds gerestaureerd.

  Cultuur en natuur; positieve gezondheidseffecten
  Op meerdere locaties in de tuinen zijn er podia en de ensembles spelen meerder keren per dag.  Een festivalopzet met positieve gezondheidseffecten. U bent buiten in de natuur in een boom- en plantrijke omgeving waar en ontspannen sfeer heerst, maar ook aan de klassieke muziek. Diverse universitaire studies in Engeland en Italië wezen uit dat luisteren naar klassieke muziek de bloeddruk kan verlagen en de hersenactiviteit ten goed komt. Een helend dagje uit dus in Arcen met klassieke muziek in de tuinen.

  Meer informatie over ‘Klassiek in de tuinen’

  Nieuw evenement: Klassiek in de tuinen
  Zoeken