Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Bloemschikwedstrijd Bloemig!

  Bloemschikwedstrijd Bloemig!

  Bloemschiktalent gezocht!

  Bent u het bloemschiktalent dat op een creatieve manier bloemen omtovert tot florale kunst? En wilt u uw werk laten zien aan het grote publiek? Meld u dan aan voor de bloemschikwedstijd voor het Bloemenfestival Bloemig! dat plaatsvindt van donderdag 1 september t/m maandag 5 september!

  Ontwerp en creëer een bloemenarrangement passend in een van de trendthema’s van Bloembureau Holland: Bright and Breezy of Wellness Bubble. De 15 beste voorstellen worden getoond in het park.

  Inspiratie voor uw bloemstuk

  Over de trend Bright and Breezy: We leven in een tijd van polarisatie en groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Tel er de stressvolle periode bij op, en de behoefte aan verbinding en feestvieren is niet zo gek. In deze trend is er veel aandacht voor bloemen en vooral ook voor bloeiende planten. Groepjes kleurrijke bloeiende planten geven het interieur een positieve energie. Lees hier meer over de trend Bright and Breezy.

  Over de trend Wellness Bubble: Na alle stress van de afgelopen tijd is er sterke behoefte aan ontspanning en herstel. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op. Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De gebruikte bloemen en planten in deze trend, zoals het blad van een Aloë Vera, hebben een frisse en sappige uitstraling. Ook geverfde bladeren, pluimen en grassen spelen een belangrijke rol. Lees hier meer over de trend Wellness Bubble.

  Waar moet het aan voldoen?

  Uw bloemenarrangement komt op een plek van 1m2 te staan (1 bij 1 meter) in op het Toernooiveld. Let hierbij op de uitstraling van het groene Toernooiveld zodat uw bloemstuk er uitspringt in de omgeving. U zorgt er zelf voor dat het stevig staat, hangt of drijft en uw bloemenarrangement goed opvalt. Verdere informatie ontvangt u in het wedstrijdreglement als u door bent om mee te doen.

  Inspiratie voor uw bloemstuk
  Inspiratie voor uw bloemstuk
  Inspiratie voor uw bloemstuk

  Wat kunt u winnen?

  De absolute hoofdprijs is een podium voor uw bloemwerk, met passend budget, voor een bloemencreatie tijdens het Rozenfestijn! in 2023 in Kasteeltuinen Arcen.

  Naast een podium en bekendheid voor uw werk, zijn er nog meer mooie prijzen te winnen: u maakt kans op een compleet arrangement voor Enchanted Gardens, vrijkaarten voor Kasteeltuinen Arcen i.c.m. een bezoek Enchanted Gardens.

  Alle winnaars worden via onze diverse social media kanalen, nieuwsbrieven en een persbericht nog extra in de spotlight gezet!

   

  Wat kunt u winnen?

  Aanmelden voor 5 augustus

  Iedereen met een mooi idee en passie voor bloemschikken kan deelnemen. Om u te kwalificeren voor deze wedstrijd vragen we u wel om auditie te doen.

  Stuur uw aanmelding met een duidelijke omschrijving/schetsen/moodboard uiterlijk 5 augustus 2022 digitaal aan ons toe.

  Uiterlijk 8 augustus 2022 maken we bekend wie er mag deelnemen!

  Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de bloemschikwedstrijd Bloemig! of stuur uw gegevens naar activiteiten@kasteeltuinen.nl.
  Bloemenfestival Bloemig! 1 t/m 5 september 2022
  • Opbouw: 31 augustus van 09.00 t/m 17.00 uur
  • Evenement: 1 t/m 5 september van 10.00 t/m 18.00 uur
  • Live wedstrijd tussen de top 3 om de winnaar te bepalen: zaterdag 3 september tussen 11:00 en 17:00 uur.
  • Afbouw: 6 september van 09.00 t/m 11.00 uur

  Kasteeltuinen Arcen
  Lingsforterweg 26
  5944 BE Arcen

  Aanmeldformulier bloemschikwedstrijd Bloemig!

  Neem contact op voor

  Meer informatie en vragen

  Wil je meer informatie ontvangen of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar activiteiten@kasteeltuinen.nl.

  Zoeken