Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Natuurlijk genieten in Kasteeltuinen Arcen

  Natuurlijk genieten in Kasteeltuinen Arcen

  Een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen is het hele jaar door de moeite waard, of het nu lente, zomer of herfst is. Ontdek de prachtig veranderende seizoenen in onze tuinen, ontworpen door landschapsarchitect Niek Roozen. Maak een wandeling door het park en geniet van de geuren en kleuren in de verschillende tuinen, de serene vijverpartijen en de adembenemende uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe groene ervaring, variërend in grootte en stijl. Kortom, natuurlijk genieten! Nieuwsgierig? Lees hier meer over de verschillende thematuinen.
  Bekijk onze plattegrond

  Rosarium

  Het elegante Rosarium, omgeven door grachten, is een meesterwerk van tuinarchitectuur. Ooit verdeeld in 16 gelijke vierkanten, is het nu een schitterend landschap met symmetrisch ingedeelde tuinen en een barokke vijver. Elke van de tien thematische rozentuinen bevat een schat aan rozenvariëteiten, waaronder klimrozen, leirozen en liaanrozen. Tijdens het hoogseizoen wordt de tuin een levendig feest van kleuren en geuren, met rozen in volle bloei. Naast rozen biedt het Rosarium ook een prachtige verzameling vaste planten, bomen en heesters om van te genieten.

  Rhododendrontuin

  In de schaduw van eeuwenoude bomen en het kasteel bloeit de romantische Rhododendrontuin. Van half mei tot begin juni explodeert deze tuin in een prachtige kleurenpracht van bloeiende Rhododendrons. Gedurende de rest van het jaar straalt de tuin een kalme sereniteit uit, perfect voor momenten van bezinning en rust.

  Rosarium
  Rosarium

  Water- en Beeldentuin

  Stap binnen in de prachtige Water- en Beeldentuin, waar zeven vijvers op verschillende niveaus tussen zachte grasheuvels liggen. Deze vijvers fungeren als natuurlijke spiegels voor de monumentale bomen, kunstwerken en de lucht. Laanbomen en solitaire beplanting zorgen voor structuur in de ruimte en liefhebbers kunnen genieten van een bijzondere collectie eikenbomen. Langs de rand van deze tuin hebben een groep reigers al jarenlang hun nest, wat een extra vleugje natuurlijke charme toevoegt aan deze idyllische plek. Naast een belevingskunstwerk van mist, klank en geur, kunt u dit jaar genieten van de expositie ‘De Tuin der Lusten‘ met diverse hedendaagse beeldende kunst.

  Mediterrane Tuin

  Laat u verrassen door de Mediterrane Tuin, waar een uitgestrekt lavendelveld met meer dan 6.000 geurende lavendelplanten u meevoert naar de het vakantiegevoel in Zuid-Frankrijk. De vakantiesfeer wordt versterkt door de omringende oude olijfbomen en majestueuze palmbomen. Ontdek planten met prachtige bijnamen zoals engelenvleugel, ezelsoor en zonneroosje, en geniet van de rustgevende watervalletjes, beekjes en de kleurrijke koivijver. Als eerbetoon aan de voormalige kas ‘Casa Verde’ houdt deze tuin de herinnering levendig door enkele bijzondere elementen te behouden, zoals het kunstwerk ‘Movement’ van Fons Schobbers en de iconische wenteltrap van de voormalige kas.

  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin

  Tijd om te genieten

  Koop uw tickets

  Laat u inspireren en ontspan in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Bestel uw tickets nu extra voordelig online!

  Bamboebos

  Verken het intrigerende Bamboebos, een ontdekkingstocht door een wereld van unieke bamboesoorten, variërend van laagblijvende tot meer dan zeven meter hoge exemplaren. Eens een zeldzame luxe in negentiende-eeuwse tuinen, vormt het Bamboebos nu een indrukwekkende collectie van bamboevariëteiten die gedijen in ons klimaat. In tegenstelling tot de wisselende seizoenen in andere tuinen, behoudt het Bamboebos het hele jaar door zijn weelderige groen. Sluit uw ogen, luister naar het zachte ritselen van de bamboebladeren en laat u meevoeren naar een oase van rust en sereniteit.

  Oosterse Watertuin

  Betreed een stukje Thailand in de prachtige Oosterse Watertuin, waar traditionele vissershuisjes, serene vijverpartijen en miniatuur rijstvelden u meenemen naar een wonderlijke wereld. De beplanting van Indische bloemriet, canna’s en in Bonsai-vorm gesnoeide bomen maken het schilderachtige plaatje compleet. Een opvallende blikvanger is het authentieke Thaise vissershuis, dat zich midden in een van de vijvers bevindt en ooit deel uitmaakte van de Thaise inzending voor de Floriade van 1992. Stap binnen in het vissershuis en geniet van het prachtige panaromabeeld dat u heeft op het balkon.

  Bamboebos
  Bamboebos

  Patiotuinen

  De Patiotuinen bieden een diversiteit aan tuinstijlen en thema’s om van te genieten. Van de formele en aromatische Knotting Garden tot de mystieke sfeer van de Chinese Tuin, en van de rustieke Japanse Tuin met zijn filosofische betekenis tot de moderne en praktische Groente- en Moestuin. Verken de Watertuin, waar water centraal staat, en de Kleurentuin die het hele jaar door verandert met een voortdurend wisselende beplanting op basis van kleur. Elk hoekje biedt een unieke ervaring om te ontdekken en van te genieten.

  Italiaanse Tuin

  Laat u verwonderen door de Italiaanse Tuin en dompel uzelf onder in de magische sfeer van ‘Bella Italia’. Deze tuin straalt een uniek karakter uit, versterkt door een scala aan prachtige ornamenten, zoals een elegante tempel, een serene vijver en het sierlijke Toscaanse paviljoen. Groenblijvende coniferen en warme aardetinten domineren het landschap, waardoor u zich werkelijk in het hart van Italië waant. Tijdens uw wandeling worden uw zintuigen gestreeld door de geur van lavendel, de gestileerde vormen van cipressen en de kleurrijke terracotta potten gevuld met weelderige kuipplanten. Een bezoek aan deze sfeervolle tuin garandeert een instant vakantiegevoel, een eerbetoon aan de levensstijl en schoonheid van Italië.

  Patiotuinen
  Patiotuinen

  Dahliatuin

  Stap in de wonderlijke Dahliatuin, een prachtig landschap waar kleurrijke bloemenperken golven als een oude rivierstroom. Hier op het einde van de ‘vallei’ ontdekt u een schatkamer van meer dan 70 soorten dahlia’s, variërend in vorm en kleur, die tot aan de eerste vorst uitbundig bloeien. Laat u verrassen door de pracht en de variëteit van deze bloemen, terwijl u zich omringd voelt door de sfeer van een vervlogen tijdperk.

  Natuurlijk genieten

  Wilt u tijdens uw bezoek écht de smaak van Limburg ervaren? Trakteer uzelf dan in een van de horecagelegenheden in het bloemenpark op een stuk verrukkelijke Limburgse vlaai, vergezeld van een heerlijk vers kopje koffie! Vergeet niet om na een heerlijk dagje in de Kasteeltuinen nog even langs de Oranjerie te gaan voor een mooi aandenken. Naast boeken en kaarten van het kasteel biedt de Oranjerie een scala aan streekproducten en planten.

  Bestel hier uw tickets
  Dahliatuin
  Dahliatuin
  Dahliatuin

  En er is nog veel meer...

  Ontdek Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken