Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen - Kasteeltuinen Arcen
Tickets bestellen
 • DEDE
 • Inloggen
  default-header
  Home Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen

  Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen

  Beleef de zomer in Kasteeltuinen Arcen! Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Prikkel uw zintuigen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Wandel door het park en geniet van alle geuren en kleuren in de diverse tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten en kom tot rust bij een van de vele zitgelegenheden. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl.

  In juli en augustus krijgen kinderen tot en met 17 jaar gratis entree!
  Voorwaarden: Eén kind per betalende volwassene, u hoeft hiervoor geen kinderticket te kopen. De actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

  Tuinen volop in bloei

  Het is zomer en dat betekent dat de bloemrijkste periode! In deze tijd van het jaar worden we extra verblijd door de koningin der bloemen: de roos. Het Rosarium telt bijna 8.000 rozen van meer dan 200 verschillende rozensoorten. Geniet van de tien rozentuinen en alle andere tuinen die zorgen voor een kleurrijk geheel in Kasteeltuinen Arcen!

  Ontdek de tuinen
  Tuinen volop in bloei
  Tuinen volop in bloei
  Tuinen volop in bloei
  Tuinen volop in bloei
  Tuinen volop in bloei

  Prijzen tickets

  Koop uw tickets online en krijg korting bij Kasteeltuinen Arcen! We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in ons bloemen- en plantenpark.

  OnlineDagentree
  Volwassenen€18,95€19,95
  Kinderen 4 t/m 17 jaar€9,50€9,95
  Kinderen 0 t/m 3 jaarGratisGratis
  Familiekaart - 1 volwassene + 2/3 kinderen€35,00€35,00
  Familiekaart - 2 volwassenen + 2/3 kinderen€52,50€52,50
  Online tickets bestellen

  Evenementen in de zomer

  Kunstweekend

  Tientallen kunstenaars stellen van 22 & 23 juli hun kunst tentoon aan de bezoekers die een kijkje in de keuken willen nemen. Naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk! Denk aan beeldhouwers, schilders, edelsmeden en veel meer!

  Holland Koi Show

  Van 18 t/m 20 augustus vindt in Kasteeltuinen Arcen het grootste Koi evenement in de wereld plaats. Op het Toernooiveld bevinden zich duizenden Koi liefhebbers. U ontmoet hier standhouders met alle benodigdheden voor in en rondom de vijver en nog veel meer.

  Bloemig!

  Vijf dagen lang staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de schijnwerpers. Via een wandelroute komt u op verrassende plekken in de tuinen diverse bloemarrangementen tegen.

  Bekijk alle activiteiten
  Evenementen in de zomer
  Evenementen in de zomer
  Evenementen in de zomer

  Zomers uitje met kinderen

  Voor kinderen is er volop plezier! Zij gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde minigolfbaan en voeren de dieren in de aaiweide. Op het speelstrand staan twee speeltorens waar kinderen zich kunnen uitleven. Het hart van de twee speeltorens wordt gevormd door oeroude grote eiken afkomstig uit het park. Een natuurlijke speelplek met trekvlot!

  Waterpret

  Wie durft kan door de regenval rennen van de paraplu in de patiotuinen, verfrissing opzoeken bij de watervallen in de Bergtuin, springen op de stapstenen bij de Oosterse Watertuin of genieten van de fonteinen in het Rosarium.

  In de zomermaanden juli en augustus zijn kinderen tot en met 17 jaar gratis! Eén kind per betalende volwassene.

  Zomers uitje met kinderen
  Zomers uitje met kinderen
  Zomers uitje met kinderen
  Zomers uitje met kinderen

  Geniet van exposities

  Expositie Water- en Beeldentuin

  Op het laatste eiland van de historische buitenplaats Arcen, in Kasteeltuinen Arcen, is de Water- en Beeldentuin gesitueerd. Tussen zacht glooiende grasheuvels liggen zeven vijvers op verschillende niveaus. De oude drinkpoel in het midden van de Water- en Beeldentuin is de locatie voor een bijzondere zintuigelijke beleving in 2023.

  Expositie De Maasduinen

  Ontdek het gelaagde verhaal van mooie natuur en spannende geschiedenis van deze regio in de expositie De Maasduinen. De expositie is t/m 29 oktober te zien in Kasteel Arcen. U wordt in expositie ‘De Maasduinen’ meegenomen door het gebied van Gennep tot en met Venlo, waar zowel de Rijn als de Maas het landschap hebben gevormd. Daarnaast leert u meer over de stappen van de mens in dit gebied. Een niet te missen expositie!

  Bekijk alle activiteiten
  Geniet van exposities

  Eten en drinken

  In Kasteeltuinen Arcen zijn verschillende eetgelegenheden waar u kunt genieten van diverse lekkernijen en heerlijke gerechten. In onze horecagelegenheden werken we veelal met verse en échte Limburgse producten.

  Het Koetshuys
  Begin uw dag bij het Koetshuys met een heerlijk stuk Limburgse vlaai en een vers kopje koffie of thee. Restaurant het Koetshuys is gelegen op het voorplein tussen de historische gebouwen.

  Bergpaviljoen
  Halverwege de hoofdroute komt u uit bij restaurant Bergpaviljoen. Het Bergpaviljoen heeft een prachtig terras met uitkijk op een grote waterval en onze midgetgolfbaan.

  Riddertenten
  De Riddertenten in Kasteeltuinen Arcen staan op het Toernooiveld. Hierdoor heeft deze locatie een groot grasveld met prachtig uitzicht als omlijsting. Bij de Riddertenten ben je o.a. aan het juiste adres voor een verse wafel of heerlijk softijsje.

  Eten en drinken
  Eten en drinken
  Eten en drinken

  Ontdek Kasteeltuinen Arcen

  Tijd om te genieten

  Koop uw tickets

  Laat u inspireren en ontspan in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Bestel uw tickets nu extra voordelig online!

  Zoeken